Retro design

Organisasjonsnr.
997604830

© Copyright
På nett siden 2001

Innhold

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 

 Bruktbil - risikokjøp?
Stasjonsvogn-test

Test:
Store stasjonsvogner.

BIlene gies poeng
med antall sol-tegn.
Best poeng er
5 soltegn: .

Vi ser nærmere på de nye familiebilene. De store stasjonsvognene som gir god plass til en familie. Bilene skal være paktiske, økonomiske og miljøvennlige. Best kvalitet og pris for pengene vinner. Prisnivået på store stasjonsvogner varierer stekt. Fra litt i overkant av tre hunde tusen spenn til over milionen.

Prisene på oversikten er veiledende i markedet: Ofte finnes tilbudspriser eller spesialtilbud på disse bilene f.eks. ved messer eller kampanjer. Det er lov å prute når du kjøper bil. De fleste gjør det. Ofte får du da lavere pris og/eller mer utstyr og større motor på handelen. Eller bedre innbyttepris. Bilene har flere forhandlere og de fleste er på nett. Sjekk priser hos flere forhandlere - også i utlandet - før du kjøper.

Flerbruksbiler lanseres av pressen som de beste familiebilene. Stasjonsvogner selger likevel mye bedre. Det er bl.a. den høye prisen på flerbruksbilene som gir stasjonsvognene det store salgsvolumet. Ingen forstår hvorfor flerbruks-bilene skal koste så betydelig mye mer enn stasjonsvogner, men alle ser hvor man får mest for pengene: Stasjonsvogner er og blir mest populære i Norge.

Test:

Som stasjonsvogn er dette et bra kjøp. Etter at Superb kom på markedet er den imidlertid priset oppover slik at den ikke lengre er det gode kjøpet som den var da den ble introdusert i 2008.

  Superb virker godt skrudd sammen, solid og forutsigbar.

Setene er gode med manuell regulerbar korsryggstøtte som er lett å innstille også i fart. Regulerbar korsryggstøtte er standard på alle modeller hvilket er et must.

Testbilen hadde el-seter med muligheter for programmering på førersetet.

Se også:- Skoda-duellen


 

Stor stasjonsvogn

 Skoda Superb

Testbil: Skoda Superb
1,8 liter med 160 hk fra
en firesylindret turbodieselmotor.
4X4
Sekstrinns DSG automat girkasse.

Skoda Superbs tidligere modell skårer best på undersøkelser om kundetilfredshet.

Bestselgeren hos Skoda er imidlertid lillebror Octavia.

Test:

For mange er bilvalg et spørsmål om følelser. Det er en herlig følelse å sitte bak rattet i denne bilen. Den oppleves solid og godt skrudd sammen. Men er den det? Flotte kjøreegenskaper. Støysvak dieselmotor og god støydemping i bilen.

Vidunderlige seter med varme. Varme også i baksetet som ekstrautstyr. Flott lettbetjent musikkanlegg. Kort sagt en herlig kjøremaskin.

Bilen ble testet med piggfrie vinterdekk: Det ble en utrygg opplevelse da det kom våt nysnø en dag i testperioden. Piggdekk på denne bilen er derfor absolutt å foretrekke.

 V70 er imidlertid ubrukelig til øvelseskjøring siden hand-brekket betjenes til venstre for rattet.

Volvo har slitt med tekniske problemer på flere av sine modeller. Sammenliknet med Skoda Superb er beinplassen i baksetet trang.


 

Volvo V70


Testbil: Volvo V70 2.0D
med 136 hk fra en firesylindret turbodieselmotor med Co2 utslipp på 157 g/km

320 Nm dreiemoment
ved 2000 omdreininger

Sekstrinns manuell girkasse

Volvo V70 har de beste forsetene og dermed den beste sittekomforten i testen.

Kjøper du hos en forhandler i Sverige er det billigere. Svenske Volvoforhandlere kan ordne alt med tollpapirer for deg. Sjekk først kronekursen. Svenskehandel kan være en gode deal.

Test

Årsaken til at denne bilen ikke er testvinner er først og fremst prisen. Dette er en luksusbil med en prislapp som de fleste rygge unna. I dette selskapet er derfor denne bilen en outsider.

Bilen har 235 sterke dieselhester under panseret og et dreiemoment på 500 nm, som produserer under en sportslig lydbilde av en treliters 6 sylindret kraftpakke fra Bayern. Fartsressursene er kolossale. 0 - 100 på 7,2 s - husk bilen veier nærmere 2 tonn. Og dette gjøres høyst uanstrengt, både hva gjelder for motor, drivverk og karosseri. Drivlinjen virker svært solid, gearkassen, en 6 trinns, håndterer fartsendringene raskt, umerkelig og elegant - minst like bra som VAG-konsernets såkalte trinnløse automatkasser.

BMW 530
XD Touring

BMW 530 XD Touring stv.
 235 dieselhester. Dreie-moment på 500 nm, 6 trinns manuell girkasse, 4 WD

BMWs Idrive er tungvinn i bruk - og lite intuitiv. Bruker man systemet sjeldent er det håpløst for ikke datakyndige
å lære seg det.

 På undersøkelser om kundetilfredshet er BMWs 520serie på imponerende femteplass. Nakkesleng-beskyttelsen er også blandt de beste.

Test:.

Passat gir et solid førsteinntrykk og er en god kjøreopplevelse.

Ny modell som kom i 2010
 er i praksis kun en ansiktsløftning på grill og baklykter med mindre tekniske endringer. Men i 2012 kom Passat Alltrack (bildet) - en hevet off-roadutgave med 4X4.


 

Volkswagen  Passat


 

Test

Toyota Avensis har vært en av bestselgerne for Toyota i Norge. Toyota har skåret meget bra på kundetilfredshets-barometere.

Toyotas tekniske problemer på alle sine modeller i 2009 og 2010 samt avsløringene av selskapets politikk var lite tillitvekkende. Problemene slo ned som en bombe i markedet.

Tross uheldige presseoppslag har Toyota åpenbart en trofast kundekrets.


 

 Toyota Avensis

Designmessig har Avensis nå kommet helt på høyde med sine konkurrenter, også når det gjelder sikkerhet og comfort.

Les test av Toyota Prius og Toyotas tekniske problemer.

Test:.
Skoda Octavia overrasker. Jeg hadde ikke forventet en så god plassfølelse og kjørekomfort. For Octavia føles større enn den er. Her er mer storbilfølelse enn i en Golf. Først etter en prøvetur forstår jeg hvorfor dette er bestselgeren hos Skoda. Octavia er mye bil for pengene etter norske forhold. Denne modellen av er fin til øvelseskjøring med tradisjonell håndbrekke mellom forsetene.

Skoda Octavia stv.

Testbilen har 1,8 liters 105 hk diesel , 4x4 med heve- og senkemakanisme for bakkeklaring på fjernkontroll, klimaanlegg, cruisekontroll, reservehjul, korsryggstøtte på begge forsetene, DAB-radio med GPS.

Test:

Mondeo er en pen bil med storbilfølelse. Den er bygget på samme "lest" som Volvo V70. Høsten 2010 kom ansiktsløftningen med mer miljøvennlige og nøysomme motorer. Ny modell har fått en liten endring på grillen.

Ford Mondeos siste modell har vært på markedet siden 2007. Dette er en fordel fordi det er gjerne de første utgavene av
 en ny modell som har "barnesykdommer".

Bilen har gode kjøreegenskaper og kjørekomfort. Her er god plass til bagasje og passasjerer. Kjøreropplevelsen er stødig, solid og forutsigbar. Mondeo er meget godt støydempet.


 


 

Ford  Mondeo

Mondeo leveres som sedan, kombi og stasjonsvogn.

Handbrekka plassert mellom forsetene er en stor fordel. Bra. Da kan bilen brukes til øvelseskjøring.

Mondeo havner dårligst ut av bilene i denne testen på kundetilfredshet. Se under "Bileiere har talt: Tilfredstest 2010 De beste bilene "


 

Innhold

- Bruktbil-test store
stasjonsvogner

- Nakkeslengbeskyttelse

- Bileiere har talt:
Tilfredstest 

 
Euro NCAP-test: nakkesleng-
beskyttelse

 Volvo V70 og Toyota Avensis kommer best ut
av nakkesleng-testen på bilene som sammenliknes
i denne testen av stasjons-vogner. Begge med poengsum 3,3 som er innenfor begrepet "god beskyttelse" mot nakkesleng i forsetene.

Skoda Superb derimot kommer betydelig dårligere ut av testen med kun 2,2 poeng for god nakkeslengbeskyttelse. Dette innebærer middelmådig beskyttelse ved påkjørsel bakfra.

 VW Passat og Ford Mondeo er foreløpig ikke testet for nakkesleng-skader og er derfor ikke nevnt i testen.


 

Oppdatert 5- 2019

© 
www.helping.no