Aktuelt
  Alternativt
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Trafikkskade
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Facebook
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

  Studentguiden


Den store
boligjakten
 i Oslo

 

Boligleie
Slik leier
du bolig

Hytteinntekt
Slik leier
du ut hytta
 

 


Helping-magasinet

Organisasjonsnr.
997604830

Kontakt
Annonse

©
Copyright

På nett siden 2001

 

Økonomi-tips

Foto: Christoffer Jore Christensen

 Bygg om bilen til gass

Lykken er å ha en bil med bensinmotor. Den kan bygges om til gassdrift. Da kjører du med en literpris på 5 kroner mens bensinprisen er bortimot 12 kroner. Du sparer fort inn investeringen til ombygging alt etter hvor mye du kjører. En ombygging til drift på både gass og bensin for en fire sylinders motor koster ca. kr. 18.000,-.

Pris-eksempel på ombygging til gassdrift

En VW Passat koster kr. 18.000,- å bygge om til gassdrift. Tar vi utgangspunkt i at vi ved by- og langkjøring bruker 0,7 l. pr. mil og gass koster kr. 5,- pr. liter og bensin kr. 12,- pr. liter, får vi følgende tall: Da må vi kjøre km. 25.714 for å tjene inn investeringen i gassanlegg. Det er imidlertid 240% rimeligere å kjøre med gass slik at når vi har kjørt for kr. 30.000,- i gass er ombyggingsbeløpet inntjent.

Når vi har kjørt for kr. 70.000,- vil vi bare ha kommet 58.330 km med bensindrift, mens vi kan kjøre 104.000 km med gassdrift inkludert ombyggingskostnadene.

Man må etter dette kunne konkludere med at det er lønnsomt å bygge om bilen. En nyere bil som man skal beholde flere år er naturligvis mest å tjene på å bygge om.

Det er nå på tide at flere nybiler leveres med bensin- og gassalternativet. Les mer om gassdrift på Energi.


 Hold forsikrings-selskapene i ørene
Sjekk alltid premien på dine forsikringer.

Det er mye penger å tjene på å sjekke prisene på dine forsikringer. Særlig ved hvert hovedforfall. I god tid før hovedforfall bør du sjekke prisene ved å ta en telefon til ett eller flere andre selskap
der du ber om et tilbud på ditt forsikringsbehov. En av våre redaksjons-medarbeidere sparte mer enn fem tusen kroner i forsikringspremie ved siste pris-sammenlikning på hus, bil og båt.

Prisene på ditt forsikringsbehov stiger hvert år. De fleste forsikrings-selskaper er ivrige med å plusse på litt mer hver gang forsikringspremien din går opp. Om du ikke ønsker å skifte selskap kan du konfrontere ditt selskap med konkurrentenes priser. Dette fører ofte til at du får premiereduksjon der du er.

Forhør deg også med venner og kjente om de er fornøyd med selskapet du vurderer å skifte til. Det er når du trenger skadeoppgjør at du erfarer hvor godt forsikret du egentlig er. Det er enkelt å skifte selskap: Ditt nye selskap gjør hele jobben for deg.

 

 Aksjekjøp?

Når skal du kjøpe aksjer? Når aksjer og aksjefond markedsføres på det heteste er mange interesserte i
å kjøpe og aksjekursene er høye.

Det er ofte småsparerne som da kaster seg inn i markedet som følge av pågående markedsføring. Men er det rett tidspunkt å kjøpe aksjer og aksjeandeler når prisene er høye og kurvene har i lengre tid peket oppover? Ser du bakover
i tid er svaret nei.

Den beste fortjenesten oppnår du når markedet har sunket en stund og kursene er lave. Da er der ingen ofensiv markedsføring av aksjer og aksjefond. Da skriver pressen om store tap i aksjemarkedet og få privatkunder ønsker derfor å kjøpe. Småsparere selger sine aksjer og aksjefondsandeler med store tap.

Det er da de profesjonelle aktørene går med tyngde inn i markedet med sine aksjeoppkjøp til lave kurser: For de vet at kursene vil gå opp senere og de har mye å tjene på å kjøpe. De vurderer tidspunktet nøye: Når er markedet på det laveste før oppgangen?

 

 

Innhold

 
Bygg om bilen
 til gass

 Hold forsikrings-
selskapene i ørene

 Aksjekjøp?

Boliglån


Ung huskjøper
Husbankens gunstige startlån ved første boligkjøp. Dette er et gunstig lån som kan hjelpe deg igang med en gustig finansiering av din første bolig. Les mer om betingelsene:
husbanken.no/lan/soke-startlan/

Låne billig til huskjøp av staten?

Statens pensjonskasse har gunstigere lån ved bl.a. boligkjøp enn de private bankene. Er du offentlig ansatt får du lån her. Les mer:
http://www.aftenposten.no/
okonomi/Mange-kan-lane-billig
-av-staten-6740517.html

Som medlem i Statens Pensjonskassen kan du søke boliglån opp til 1.7 mill med levere rente enn de øvrige bankene. Dette uavhengig av om du er yrkesaktiv eller ikke.

Les mer:
https://www.spk.no/no/
Boliglan/hvem-kan-
soke-boliglan/

Miljøhus

Miljøhus gir bedre helse og høyere verdi på eiendommen din
Inneklima og byggematerialer
Geobiologi og vannårer
Elektromagnetisk stråling.
Høyspent og transformator
Plassering huset på tomt
Miljøhus og arkitektur
Innredningstips
Ressursbruk
Økonomi

Bilhjelp
 Falck er best og NAF er dyrest når bilen stopper.

Medlemskapet i bilorganisasjonen Norges Automobilforbund NAF kan bli dyrt for deg om du trenger hjelp på landeveien mer enn 2 ganger i året: Da kreves kr. 300,- i egenandel av deg for hver utrykning.

Økonomi

 

©  
www.helping.no.