Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

Opplev den nærhet og
fortrolighet som boka kan gi og

gi barna et godt
forhold
til bøker


Illustrasjoner Anne Bakke

Av Gunnar Christensen

Det er viktig å lese for barn i førskolealder. Slik lærer de å forstå poenget med å lære å lese og skrive når de begynner på skolen
- i en mediatid der mye kommer til dem via TV, spill og film.

Boka har kvaliteter som TV og film mangler. Nyt en fortrolig kosestunden med barna - med ei god bok i sofakroken eller som "godnatthistorie".  Opplev den nærhet og fortrolighet som boka kan gi. 

Denne personlige kontakten er avgjørende viktig for forholdet mellom deg og barnet ditt. Ikke en gang imellom: Gjør det til en rutine som barna gleder seg til og som blir en trygg omgivelse for den gode samtalen og spørsmålene som ikke slipper ut i den daglige rutinen. Har du ikke tid? Er tidsklemme for plagsom? Vil du heller se på TV og la barnet lese en bok selv? Det er ikke det samme..... 

Dette er poenget med at helping.no frigir en barnebok gratis til deg som har omsorg for barnas oppvekst og velvære. Kanskje det kan inspirere deg til å lese flere barnebøker?

Bruk tid på å samtale med barna om bøkene. Bruk tid med barna. De er nye i verden og lurer på mye som er en selvfølge for deg. 


BarnebøkerFoto: Anne Bakke

Oppdatert 4 - 2019