Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

Boktips 2
av Gunnar Christensen

   Tanker til ettertanke

Fernendo Savater: "Tanker til en sønn, Om etikk, ansvar og frihet." Ashehoug 1994.187 sider. og senere opplag.

Hvem har ikke prøvd å formidle sin kunnskap til barna og hvem har ikke følt seg utilstrekkelig overfor denne oppgaven? I boken med den ambisiøse tittel "Tanker til en sønn" har forfatteren Fernando Savater klart denne oppgaven på en så fremragende måte at boken sogar gir tanke til ettertanke for enhver leser.

Boken tar opp og stiller de grunnleggende spørsmål formulert som brev til egen sønn: Hva er etikk? Hvordan forholder vi oss til ordre, vane og innfall. Kunsten å leve og å gi seg selv et godt liv. Hva er dumheter? Å kunne sett seg i andres sted. Hva er ekte glede? Hva er frihet? Dette er spørsmål som vi ofte ikke diskuterer. Fordi spørsmålene er underliggende verdier og tanker som vi med rett eller urett forutsetter kjent....

Essensen i forfatterens brev til sin sønn er: Stol på deg selv - på intelligensen din, på dømmekraften din, på din evne til kjærlighet.....

Boken er en bevisstgjører, en hjelp til selvhjelp. Til å stille seg selv de viktige verdispørsmålene: Til å sette det viktigste her i livet på sin rette hylle.

I disse dager selges bokas andre opplag i norsk oversettelse: Savaters tanker om etikk er i likhet med Jostein Gaarders roman "Sofies verden", blitt en internasjonal suksess.

Vil du prøve deg som frilanser?

Morten M. Løberg og Lars Aarønæs:
"Tekst og Bilder"

Forlag: Komma.no
2007, 160 sider. og senere opplag

Vil du prøve deg som frilansjournalist eller fotograf? Da er denne boka god lesning. Her får du en innføring i bruk av kamera og hvordan teksten skal utformes. På en lettfattelig, ryddig og grei måte loses du gjennom hva du bør kunne for å lykkes som frilanser i tekst og bilder.
Ta gode bilder, nyttig kamerabruk, redigereing av digitale bilder, ja alt du trenger å vite om kamera. Teksten inneholder bl.a. et grundig gramatikkkurs (det alle kjeder seg gjennom i grunnskolen) og tips om gode tekster.

 

Bøker

  Aima
  Barnebøker
  Boktips
  Boktips 
  Noveller
  Lærebøker
  Skandalebøkene
  Styrkeprøven
 ©
www.helping.no